If you can run a mile, you can run a race.

Van inspiratie naar actie, de nieuwe commercial van Nike. Een commercial zoals een commercial hoort te zijn. Het geeft je energie, het zorgt ervoor dat je grenzen gaat verleggen en te streeft naar het behalen van nieuwe doelen. A little faster, a little higher, a little stronger, a little more! 

Afgelopen zaterdag liep ik 30K, een afstand die ik niet had verwacht te kunnen lopen, toch gebeurde het. Het ging goed, ik had er weer vertrouwen in. kreeg er weer vertrouwen in en dacht bij mezelf: die marathon van Amsterdam…die ga ik starten, die wil ik lopen! ‘Run a mile? Run a race.. Run a MARATHON!’

Al ruim 25 jaar communiceert Nike met dezelfde drie woorden en inmiddels weet (bijna) iedereen het direct op te noemen. Just do it!
De allereerste Just Do It-reclame – maar liefst 25 jaar geleden al.

1993 – Charles Barkley “I am not a role model” 
De NBA-speler Charles Barkley leverde wereldwijde aandacht en discussie op na zijn uitspraak ‘ik ben geen rolmodel’.

1996 – “Good vs Evil
Ken je deze nog? Met een dreamteam aan voetballers en een legendarisch ‘Au Revoir’ van Cantona blijft hij echt hangen.

1996 – “Hello world”
Nike introduceerde de ‘Hello world’-reclame vlak voordat Tiger Woods een wereldster werd.

2004 – “Do Anything”
Wat zou er gebeuren als topsporters een andere sport zouden beoefenen? Nike bracht deze ludieke reclame uit met onder meer Lance Armstrong als bokser in een ring.

2006 – Maria Sharapova “Pretty”
In 2006 begon Sjarapova aan haar opmars in de tenniswereld. In haar begintijd werd er nog veelal & voornamelijk over haar uiterlijk gesproken. Nike wilde op een ludieke manier de aandacht verleggen op haar tennisprestaties en deed dat met een onderstaande commercial.


2006 – Kobe Bryant ”Love Me or Hate Me”
Kobe Bryant ondervond lange tijd veel last van aantijgingen van seksueel misbruik, echter Nike bleef achter de atleet staan. In 2006 ging het sportmerk voor het eerst – nadat de grootste storm was gaan liggen – reclame maken met NBA-speler.

2007 – “No Excuses”
In de sport worden er veel excuses gebruikt om dingen te vermijden. Je herkent er vast een heleboel!  Met de commercial van Matt Scott werd echter de spijker op de kop geslagen: geen excuses meer. Just do it!

2008 – Bottled Courage
In aanloop naar de Spelen in Beijing probeerde Nike de tegenstrijdige momenten van sportief succes en sportprestaties te schetsen.

Wat geeft jou inspiratie?

Liefs, ♥
Daphna

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s