One day in Amsterdam

Wat doe je als je heel de week in Amsterdam stage hebt gelopen en in het weekend vrij bent?
Juist, dan ga je in het weekend een dagje naar Amsterdam.

Wat doe je als je een vriend hebt die alleen maar aan koffie kan denken heel de dag?
Juist, dan ga je langs zoveel mogelijk espressobars in Amsterdam

Wat doe je als het mooi weer is en het liefst heel Amsterdam wil zien in één dag?
Juist, dan huur je een fiets en ga je fietsend door Amsterdam.

Eerste stop was Lot Sixty one Coffee Roasters in de Kinkerstraat

DSC01276

Een nieuwe kleine espressobar en koffiebranderij op de Kinkerstraat. Bij deze stop had ik makkelijk een hele dag kunnen blijven hangen, onwijs leuke espressobar! Binnen in de zaak ziet het er stoer en hip uit. Met een brede toonbank voorin de zaak, witte tegels en de industriële tinten heb je mijn aandacht al snel. Natuurlijk werd er ook een hoop geproefd en een goede bak koffie kan je er zeker drinken. Met de vier zitplaatsen binnen is het wel even vechten voor een plekje, maar gelukkig scheen de zon en konden we buiten zitten. Dit bezoek is absoluut voor herhaling vatbaar.

DSC01272

DSC01279DSC01275

DSC01291

DSC01282

Die ochtend werden we getipt om een eindje verderop te gaan ontbijten bij Headfirst Coffee Roasters. Hier waren we al eerder geweest, maar ‘The First Headfirst Breakfast with lots of eggs’ mocht niet gemist worden. Oh, en als je nog op zoek bent naar een originele Eames stoel dat is ook dit het juiste adres, want in deze zaak zit ook een woonwinkel met vintage design items.

DSC01333

DSC01335

DSC01322

DSC01321

Na een goed ontbijt was het tijd om gewoon een stuk door Amsterdam te fietsen en alvast te bedenken wat de volgende stop zou zijn. Het werd Sweet Cup, deze espressobar is te vinden in een zijstraat van het Leidseplein. Sjefke, de iets wat eigenwijze en mooie hond, houdt hier alles goed in de gaten. De Jasmin green tea iced tea beviel mij goed in de zon en de zelfgebakken appeltaart daar wil ik het recept wel van hebben!

DSC01339

DSC01340

DSC01354

Tijd voor een ijsje bij Ijsboutique aan het Cornelis Schuytplein. Het ijs dat hier wordt verkocht komt van Ijssalon Luciano uit Wassenaar, niet de minste! Met onwijs veel verschillende smaken, ze hebben er zelfs macaron en champagne-ijs, is er keuze voor iedereen. Het ijsje was erg lekker, maar eerlijk is eerlijk.. ik ben groot fan van het ijs van Crusio in Bergen op Zoom en zie dat maar eens te overtreffen.

DSC01374

DSC01368

DSC01367

DSC01359

Tijd voor fashion! De 19e editie van Amsterdam Fashion Week was van start gegaan en daar moest ik gewoon iets van meekrijgen. In het Fashion & Museum District kon je namelijk gratis naar pop-up catwalk shows kijken. Erg leuk dat het gratis was en we front row zaten, maar echt spectaculair was het niet. Eigenlijk viel het gewoon zwaar tegen.

Liefs, ♥
Daphna

DSC01379

One thought on “One day in Amsterdam

  1. Pingback: Op de koffie bij De Zeeuwse Meisjes | burgertrut

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s