Foodie: Delicious macarons

DSC_2101
In Frankrijk is het luxe amandel meringue koekje al helemaal ingeburgerd. In Nederland is de macaron aardig op weg. Ze zijn zacht, delicaat en verfijnd. Je kunt er eindeloos veel creativiteit in kwijt, in zowel smaak als kleur.
Gisteren volgde ik samen met claudia een workshop van patissier, god der zoetheid, Hidde de Brabander. Tijdens de workshop leerden we alle kneepjes van het macaron-maken volgens Frans recept van macaronskoning Pierre Hermé.
Eigenlijk is het een eenvoudig koekje; het bestaat uit eiwit, suiker en amandel. Maar met zo weinig ingrediënten moet je wel heel secuur te werk gaan om het perfecte eindresultaat te behalen. Voor we dus zelf aan de slag mochten, kregen we eerst een theoretische masterclass over broyages en verschillende smaken. Let wel op. Macarons maken is monnikenwerk; je hebt er in totaal een dag voor nodig. Wij hebben ons dus gisteren heerlijk vermaakt.

IMG_4469IMG_4468

Hét basisrecept voor macarons heeft Hidde de Brabander geleerd van Pierre Hermé. Hermé ging op 14-jarige leeftijd in de leer bij Gaston Lenôtre en werd tien jaar later chef pâtissier bij luxe delicatessenwinkel Fauchon. Samen met zijn zakenpartner Charles Znaty begon Pierre Hermé in 1996 voor zichzelf. Inmiddels heeft hij een pâtisserie-imperium opgebouwd met winkels en verkooppunten in Parijs, Nantes, Straatsburg, Londen en Tokyo. Maar dankzij Hidde hoeven we nu niet meer Frankrijk om onze tanden in het goddelijke koekje te zetten en kunnen we thuis zelf aan de slag. En als je in de buurt bent mag je natuurlijk alsnog een bezoekje brengen aan Ladurée of Pierre Hermé alsnog, Paris is always a good idea!

De zelfgemaakte macarons mochten we mee naar huis nemen. Ze zijn bros en taai tegelijk en er zit een heerlijke chocoladevulling tussen.
Ook zo’n liefhebber van macarons? Houd de Facebookpagina van Hidde in de gaten en wie weet leer jij van hem binnenkort ook wel de kneepjes van het vak. Het
is zeker weten aan te raden.
IMG_4464

 

 
IMG_4466Liefs, ♥
Daphna

Advertenties

2 thoughts on “Foodie: Delicious macarons

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s