Foodie: It’s my birthday

Schermafbeelding 2013-04-13 om 19.58.16Vandaag mocht ik onbeperkt eten. Pasta, chocola, bananen, noten en taart. Taart? Yeaah today is my birthday!  Ik loop gewoon al een kwart eeuw op deze aardbol rond. Dat is lang.
Om dit te vieren bakte ik deze week al iets lekkers want vriendlief was namelijk afgelopen woensdag al jarig.

En bakken is net als bloggen, het wordt gedeeld: Meringuekoek met frambozen

 

Ingrediënten:

-400 gr bloem
– 2 tl bakpoeder
– 6 eieren
– 350 gr suiker
– 1 zakje vanillesuiker
– 150 gr boter
– 450 gram frambozen
– Poedersuiker

Let’s start:
Meng de bloem en het bakpoeder.
Scheid de eieren en zet het eiwit in de koelkast.
Voeg het eigeel, 150 g suiker, de vanillesuiker, 150 g boter in stukken en 2 el ijskoud water toe aan de bloem.
Kneed het geheel eerst met de handmixer en daarna met de handen. Je moet niet bang zijn om vies te worden!
Wikkel het deeg in vershoudfolie en leg het voor ongeveer 30 minuten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 graden

Maak de frambozen schoon en laat ze uitlekken.
Vet een bakplaat (ca. 35 x 40 cm) in en rol het deeg hierin uit.
Bak de bodem ca. 15 minuten in de oven en laat de oven hierna aanstaan.
frambozen

 

 

 

 

 

Klop het eiwit stijf en voeg al kloppend 200 g suiker en de frambozen geleidelijk toe.
Verdeel het eiwitmengsel over het voorgebakken deeg.
Bak het daarna ca. 20 minuten in de oven.
Laat de meringuekoek afkoelen en bestrooi hem daarna met poedersuiker.

Enjoy!
Liefs, ♥
Daphna
meringuetaart-met-frambozen meringuekoek

 

 

Advertenties

One thought on “Foodie: It’s my birthday

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s