Foodie: spinaziesoep

Lekker veggie, gezond en supersnel op tafel: spinaziesoep
DSC_1832
Op dagen dat ik laat thuis kom van college wil ik het liefst een snelle en lekkere maaltijd op tafel zetten. Zo kreeg ik van een studiegenoot de tip om spinaziesoep te maken.

Wat heb je hiervoor nodig:
-Een (soep)pan
-Staafmixer
-1 ui
-Teentje knoflook
-500 ml groentebouillon
-200 gram crème fresh
-500 gram spinazie
-Peper en zout
-50 gram bloem

Let’s go:
-Zet je pan op het vuur en doe wat olijfolie erin.
-Snipper je ui, hak de knoflook fijn en fruit dit beiden voor ongeveer 5 minuten in de pan.
-Voeg de bloem toe en bak nog 5 minuten
-Schenk de bouillon in de pan
-Meng 100 gram creme fresh hier doorheen.
-Voeg vervolgens de verse spinazie of bevroren spinazie toe aan het mengsel.
-Voeg peper en zout toe en meng de rest van de creme fresh erdoor heen.
-Laat 1 minuut slinken en pureer met de staafmixer het geheel tot een gladde soep.
-Voeg nog wat extra peper toe aan de soep
-Bestrooi de soep met geraspte parmezaanse-kaas en hij is ready to serve.

Serveer eventueel met het brood en een salade. Zelf heb ik nog croutons erbij gedaan. Oud brood in blokjes snijden, olie, zout, kruiden en in de koekenpan even zachtjes op het vuur zetten en klaar is Kees.
DSC_1828

Bon appetit
Liefs,♥
Daphna

Advertenties

3 thoughts on “Foodie: spinaziesoep

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s