Apple (caramel) cheesecake

Afgelopen weekend heb ik serieus de lekkerste cheesecake ever gegeten!
Hij was echt goddelijk en hij kwam gewoon uit onze kleine oven.


Nu moet ik toegeven dat ik niet een expert ben op het gebied van cheesecakes. Ik ben er ook niet extreem fan van. Ik houd niet van dat compacte, te lang in de oven zittende cheesecake. Het ruikt niet lekker, de roomkaas krijgt een hard laagje en is eigenlijk ook helemaal niet aantrekkelijk om te zien, maar na deze apple cheesecake wil ik niets anders meer. Oké, bijna niets anders meer.

Hoe is deze onwijs verrukkelijke apple cheesecake tot stand is gekomen?

Laten we beginnen met de bodem van deze taart.

In een mengkom voeg je:
-120 gram bloem
-50 gram bruine suiker
-100 gram boter

Meng deze ingrediënten met een mixer totdat het kruimelig wordt.
Leg dit kruimelige geheel op de bodem van je springvorm (24cm)
Bak deze bodem voor 10 minuten op 180 graden (deze moet een beetje hard worden)
Zo de bodem is klaar! Laat hem afkoelen op een rek dan hard hij nog meer uit.

En dan nu over tot de volgende laag. Hiervoor heb je de volgende ingrediënten nodig:
-100 gram basterdsuiker
-2 eieren
-2 theelepels vanille extract
-500 gram roomkaas

Voeg deze ingrediënten in een mengkom en mix het door elkaar.
Giet deze mix over je bodem van je bakblik.

Snijd 3 zure appels (Goudrenet bijvoorbeeld) in kleine platte stukjes strooi daar een eetlepel suiker bij, ½ theelepel nootmuskaat en 1 theelepel kaneel. Roer dit goed door elkaar en bedek hiermee de roomkaaslaag.

Voor de topping meng je:
-30 gram bloem
-60 gram bruine suiker
-20 gram boter met elkaar. Dit wordt ook weer kruimelig en bedek hiermee de appellaag.

Bak de cheesecake voor 30-35 minuten op 180 graden en serveer hem koud. Als kers op de taart kan je volgens het originele recept ook nog een caramellaagje eroverheen serveren. Zelf heb ik dit niet meer gedaan.

Bekijk hier het originele recept (inclusief moeilijk Amerikaanse maten).

Bon appetit

Liefs,♥
Daphna

 

Advertenties

2 thoughts on “Apple (caramel) cheesecake

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s