Mini quiches met geitenkaas

De zondagmorgen verliep zonder croissantjes en jus d orange. Voor het diner had trek in quiches in mini-formaat met geitenkaas. Weer eens iets anders. Ik ben niet echt een geitenkaasfan, maar vriendlief kan je er voor wakker maken. En aangezien hij een powernap nam, dook ik de keuken in om harte taartjes te maken met geitenkaas en een couscous salade.

Sinds een week hebben we weer een basilicumplantje in huis, ik hoop dat hij dit keer wel lang meegaat. Een prima toevoeging voor de mini quiches. Het maken van de hartige taartjes is erg makkelijk.

Ingrediënten:
-vijf eieren
– scheutje melk
– 100 gram zachte geitenkaas
– zes cherrytomaatjes
– Verse basilicumblaadjes (zo’n 10 tot 15 blaadjes), in stukjes gescheurd
– een eetlepel zongedroogde tomaatjes zonder olie.
– zes velletjes bladerdeeg voor hartige taart (uit de diepvries bij de supermarkt)
– En natuurlijk peper en zout.

Vervolgens verwarm je de oven voor op 190 graden.

– Klop de eieren los, voeg de melk, basilicum en zongedroogde tomaatjes toe.
– Voeg bij het eimengsel kleine stukjes geitenkaas toe.
– Naar smaak peper en zout toevoegen
– Ik heb een muffinblik gebruik. Hier gaat het bladerdeeg in cirkelvorm in elke holte in. Gebruik een schaalje dat rond is om zo een prima vorm te krijgen van je bladerdeed.
– Duw het bladerdeeg zachtjes in de holtes.

 

 

 

 

 

 

 

– Giet het eimengsel in de bladerdeegbakjes tot net onder de rand
– Voeg als laatste in ieder bakje een cherrytomaatje toe.
– Zet de muffinvorm voor ongeveer twintig minuten in de oven.

Bon apetit!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s