The Lubu feeling.

Vanaf vandaag wordt het een stuk eenvoudiger om de hand te leggen op een paar Louboutins. Christian Louboutin opent vandaag zijn Europese online boetiek. De website bestaat uit Louboutin’s S/S ’12 collectie voor zowel mannen als vrouwen. Ja voor zowel MANNEN als vrouw.
Mijn hart en dat van vele anderen gaat sneller kloppen bij het zien van de creaties van Christian Louboutin. Te herkennen aan de rode, glanzende zool, hét handelsmerk van Louboutin. En aan de binnenzijde van de schoen staat de handtekening van de master himself.
Op de website staan de mooiste schoenen. Ze staan op maat, kleur en hoogte voor gesorteerd en kijken je met hele lieve bambi ogen aan, en zeggen: “Neem mij, neem mij.”

The red sole

Christian Louboutin liep regelmatig weg van school om clubs te bezoeken. Hij was gefascineerd door de kleding die de danseressen in die clubs droegen. Dit bleek zijn grootste inspiratiebron voor zijn schoenenlabel te zijn. Hij maakte de stiletto’s weer modern in de jaren negentig. De hakhoogten waren 12 cm en hoger. Het doel van de ontwerper is om de benen te accentueren door middel van een paar hoge hakken. Naarmate de jaren verstrijken, ontwerpt hij ook schoenen met een lagere hakhoogte.
In 1992 opende Christian Louboutin zijn eerste winkel en in datzelfde jaar ontstond de bekende ‘red sole’. Op een of andere manier vond Louboutin zijn schoenen niet helemaal ‘af’. Na lang nadenken kon hij niet achterhalen waarom hij de schoenen niet ‘af’ vond en dit was frustrerend. Hij keek om zich heen en zag dat zijn assistente haar nagels rood aan het lakken was. Hij nam de nagellak en gebruikte deze als basis voor zijn schoenen. De rode zool was zo’n groot succes dat hij het vanaf dat moment als zijn handelsmerk is gaan gebruiken. (Bron: Wikipedia)

The Lubu feeling
Ken je dat gevoel? Het gevoelt dat je krijgt wanneer je zijn schoenen ziet. Je sexy voelen en een overdosis zelfvertrouwen komt je vanzelf tegemoet. Oke, van dat laatste ben ik niet helemaal zeker. Ik kan helaas niet spreken uit ervaring. Maar ik denk, nee, ik weet eigenlijk gewoon dat als je die schoenen draagt dat je de hele wereld aankan. Dat je even niet meer denk aan die tentamens die je nog moet leren, of aan je to list waar je maar niet doorheen komt. Nee..Je krijgt even liefde, hoge hakkenliefde. Echte liefde van Louboutin. Oh, liefde liefde liefde. Onbetaalbare liefde. *Zwijmelt even weg*


Wishlist
Eigenlijk zou ik bijna ieder paar wel willen hebben, maar daar zijn deze schoentjes iets te kostbaar voor. Mijn droompaar is eigenlijk heel simpel: het model Pigalle in zwart lak maat 38. Het meest standaard paar wat Louboutin heeft. De hak is zo’n 12 cm en daardoor kan deze nog makkelijk gedragen worden. Toch? Je kan er net geen marathon mee lopen, maar een halve moet wel lukken. Dit model kan je overal bij dragen. Ik zeg je, OVERAL. En als ik ze vrijdag niet krijg voor mijn verjaardag dan spaar ik gewoon nog even door. De kans dat Gaston voor mijn deur staat met een geldprijs ligt volgens mij aanzienlijk hoger. Maar..Ze zullen er komen, ooit.

Liefs ♥, Daphna


Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s