Van florentines naar chocolade-kersenpuntjes

Een week niet gebakken is een week niet…gebakken.

Vorig jaar, of dat jaar daarvoor alweer heb ik een boek gekregen met recepten voor koekjes, biscuits & brownies. De complete handleiding voor het maken, bakken en decoreren. Nu creëer ik meestal iets van een recept uit een boekje met een beetje maggie en beetje daffie bij elkaar. Ook dit keer, samen met de bovenbuurvrouw.

De ingrediënten werden in huis gehaald voor de ‘Miniflorentines’. Iets nieuws, iets leuks en waarschijnlijk iets overheerlijk.

<–Ziet er toch jammie uit? Gemaakt van pure chocolade, cornflakes, rozijnen, amandelschaafsel, gekonfijte kersen, sukade, gecondenseerde melk en fantasie

Buuf en ik gingen aan de slag. Samen bekeken we nog een keer goed het recept, en we kwamen tot de conclusie dat we te weinig chocola hadden. Dat kan en mag natuurlijk nooit! Maar, geen nood er bestaan altijd nog avondwinkels die op een zondagavond niet om 18:00 uur dichtgaan. Na te dure chocola en Ben & Jerry te hebben ingeslagen konden we nu echt aan het werk. In de avondwinkel werden wel overigens wel goed gewaarschuwd door een oplettende man in de winkel. “Dames, daar worden jullie dik van en dan kan je nooit meer op een catwalk lopen.” Dus weet waar je aan begint als je dit wil maken. Onze vrienden Ben & Jerry gingen toch gewoon met ons mee, voor de gezelligheid.

We gingen hard aan de slag en door onze goede voorbereidingen en de juiste ingrediënten ging hij goed!Totdat……

“Uhh Daf, ik dacht dat jullie Miniflorentines gingen maken..”                                       “Ja, klopt!”                                                                                                          “Waarom staan hier dan nog de cornflakes en de sukade?”                                          “Nou, het zit namelijk zo…we zijn nu (kijkt naar het recept) chocolade-kersenpuntjes met een vleugje amandel aan het maken.”

Ook lekker toch?
Maakte natuurlijk allemaal niks uit, nu hadden we gewoon ingrediënten in huis voor de Florentines en de chocolade-kersenpuntjes.

De gesmolten chocolade werd over het koekmengsel van zand-en amandelkoekjes met kersen en rozijnen gegoten en ging de koelkast in om hard te worden.

En tadaa, geen Miniflorentines….maar nog lekkerder waarschijnlijk:

 

Chocolade-kersenpuntjes met héél véél chocolade.
Deze koekjes zijn een droom voor elke chocoladeliefhebber 🙂

Het recept



De ingredienten die je ervoor in huis moet halen zijn:
-50   g amandelkoekjes of kleine amarettokoekjes
-90   g zandkoekjes
-150 g rozijnen
-50   g (ongekleurde) gekonfijte kersen, in vieren
-450 g bittere chocolade (met minimaal 70% pure cacao)
-90 g boter
– 2 el amaretto
– 25 g geroosterd amandelschaafsel

Bon appetit!
Liefs,♥

Daphna

Advertenties

One thought on “Van florentines naar chocolade-kersenpuntjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s